Ринок золота. Це відбувається вперше за 17 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок золота. Це відбувається вперше за 17 років

Банківські метали
3999
Ситуація на ринку золота змушує “золотих жуків” згадати 1990-ті рр. На жаль, спогади ці не несуть в собі позитиву, скоріше навпаки, пише CNBC.
На даний момент ціна за “жовтий метал” знаходиться майже на 4% нижче, ніж вона була в кінці минулого року, а це означає, що ймовірність завершення другого року поспіль зниженням дуже висока. Останній раз подібна динаміка спостерігалася в далекому 1997. Найпотужніше зміцнення долара США, а також украй низька інфляція призвели до падіння попиту на золото. Втім, зараз світова економіка зазнає стільки проблем, що, можливо, зараз саме час для покупки?
Ця ідея, схоже, зовсім не подобається Джині Санчес, засновнику Chantico Global. В інтерв’ю CNBC вона сказала: “Я думаю, що золото збирається продовжити своє падіння”. Вона свято вірить у прискорення економічного зростання, подальше зміцнення долара і швидке підвищення ставок з боку ФРС. Додамо сюди низьку інфляцію в Китаї і чіткі перспективи дефляції в Європі, і пані Санчес не залишається нічого іншого, як чекати подальшого падіння ціни на дорогоцінний метал.
“Жодна з цих тенденцій не підтримує золото”, – сказала вона. Графік цін на золото виглядає не менш песимістично.
Ринок золота. Це відбувається вперше за 17 років
“Ми бачимо, що поточна тенденція може продовжитися”, – вважає Арі Вальд, керівник відділу технічного аналізу Oppenheimer & Co. “Ми граємо на пониження і продовжуватимемо це робити. Настрої учасників ринку песимістичні, але ми вважаємо, що вони стануть ще гірше”, – додав він.
Дійсно, протягом приблизно року золото формувало платформу на рівні $1200 за унцію. За цей час дана відмітка стала служити сильним рівнем підтримки, але зараз золото торгується нижче, а значить і пробою можна вважати таким, що відбувся.
“Тепер рівень в $1200 виступає опором, і ми вважаємо, що золото перебуває в сильному довгостроковому” ведмежому “тренді, котрий розпочався в 2012 р.”, – вважає Вальд. “Золото не може стабілізуватися, ми чекаємо до $1 тис. за унцію”, – додав він.
Варто відзначити, що з технічної точки зору рівень в $1 тис. виступає досить сильним рівнем підтримки. Це зовсім не пов’язано з тим, що це кругле число, просто в період 2008-2009 рр. він виступав опором. На графіку це чітко видно.
Ринок золота. Це відбувається вперше за 17 років
Вважається, що будь-який рівень опору при пробої автоматично стає підтримкою і навпаки.
Виходячи з вищесказаного можна зробити припущення, що золото і справді рухається до рівня $1 тис. І там, цілком ймовірно, відчує опору. Однак, якщо і цей рівень буде пройдено, падіння золота продовжиться вже до більш низьких рівнів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас