Африканське вугілля дешевше американського і австралійського на 15-20% - запевняє Міненергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Африканське вугілля дешевше американського і австралійського на 15-20% - запевняє Міненергетики

Енергетика
1374
Енергетичне вугілля з Південно-Африканської Республіки дешевше американського і австралійського на 15-20%. Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан під час засідання уряду.
“Американське і австралійське вугілля … Ті пропозиції, які були, вони дорожчі на 15-20%, ніж нам було запропоновано вугілля з ПАР”, – сказав він.
На питання Прем’єр-міністра, що уряд загнали в ситуацію, де він повинен купувати вугілля або в Росії, або у терористів “ДНР” і “ЛНР”, Ю.Продан відповів: “Для того, щоб нам укласти новий контракт не з РФ і не з територією, контрольованою терористами, нам потрібно не менше півтора місяців. Але враховуючи ту ситуацію, яку ми маємо сьогодні, навряд чи якась компанія погодиться укласти цей контракт. Тому у нас немає іншого виходу, як звертатися до російських виробників і спробувати купувати там вугілля. Однак, я вважаю, що ця ситуація на сьогодні досить загрозлива, бо ми енергетичну безпеку країни ставимо під серйозний удар”.
Нагадаємо, у вересні уряд уклав контракт на поставку 1 мільйона тонн вугілля для теплоелектростанцій з ПАР.
Українські ЗМІ повідомили, що Президент України Петро Порошенко на останньому засіданні РНБО поставив під сумнів прозорість схеми поставок вугілля з Південно-Африканської Республіки в Україні.
Згодом Ю.Продан підтвердив, що прокуратура має намір перевірити всі угоди про закупівлю вугілля. Він заявив, що ціна на вугілля з ПАР формувалася на підставі цін виробника, транспортних витрат і фрахту судна.
У понеділок, 10 листопада, міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана більше трьох годин допитували в ГПУ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас