Театр абсурду: "Укргазвидобування" розпочала зупинку своїх потужностей - через "неможливість реалізації продукції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Театр абсурду: "Укргазвидобування" розпочала зупинку своїх потужностей - через "неможливість реалізації продукції"

Казна та Політика
5030
ПАТ “Укргазвидобування” розпочало зупинку своїх потужностей через неможливість реалізації продукції у зв’язку з тим, що Міненерговугілля і Мінекономрозвитку не сформовані і не затвердили новий склад аукціонного комітету, який здійснює загальне керівництво і контроль за організацією і проведенням аукціонів з продажу скрапленого газу. Про це повідомили в прес-службі компанії.
Уже 3-й день поспіль призупинено роботу Тимофіївського УПВВ, обладнання переведено на другий технологічний цикл, в результаті чого щодоби втрачається близько 70 т СПБТ.
Оскільки середня вартість 1 т СПБТ на останньому аукціоні становила 14850 грн. за тонну, то збитки від недоотримання СПБТ вже перевищили 3 млн грн.
Крім того, відвантаження всього виробленого ШФЛУ здійснюються по конденсатопроводу на ТЦСК “Базилівщина”, де тимчасово і зберігається готова продукція. Саме тому зараз ситуація на цій ділянці конденсатопроводу є критичною – будь-яке несанкціоноване втручання з метою пошкодження трубопроводу може привести до масштабного вибуху.
При цьому, якщо ситуація не стабілізується, то компанія змушена буде прийняти рішення про зупинку роботи Юліївського УКПГ, в результаті чого буде губитися близько 130 т СПБТ щодоби.
Далі ПАТ “Укргазвидобування” вимушена буде зупинити роботу Яблунівського ВПГ, після чого недоотримання СПБТ збільшиться на 175 т на добу, що складе в цілому 4,53 млн грн втрат щодня.
30 листопада під загрозою зупинки виявиться ТЦСК “Базилівщина”, що матиме ще більш масштабні наслідки, а саме – призведе до зупинки видобувних промислових підприємств, які, в свою чергу, є основними “донорами” видобутку природного газу в Україні. Збитки компанії і держави в цілому стануть катастрофічними, і все це на порозі зими і вкрай складною енергетичної та економічної ситуації в країні.
Керівництво компанії звернулося в Міненерговугілля і Мінекономрозвитку з проханням сформувати або затвердити новий склад аукціонного комітету, який здійснює загальне керівництво і контроль за організацією і проведенням аукціонів з продажу скрапленого газу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас