Київ відсвяткує Новий рік за 5,6 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ відсвяткує Новий рік за 5,6 млн гривень

Казна та Політика
793
Новий рік по-українськи. В Софії Київській презентували програму заходів на Різдвяні свята і попередили, що цього разу буде максимум Святих Миколаїв і мінімум Дідів Морозів і Санта-Клаусів, тому що вони мало вписуються в концепцію свят по-українськи.
“Ми змінили формат заходу. Враховуючи всі трагічні події, які сталися торік на Майдані, буде логічно, якщо ми перемістимо наше свято трохи далі від нього. А Софія Київська відповідає духу Різдва, духу свята по-європейськи. А адже ми рухаємося в Європу”, – сказала заступник київського міського голови Ганна Старостенко.
Свято біля Софії Київської розпочнеться 19 грудня і триватиме рівно місяць. Організатори обіцяють, що цікаво буде і дітям, і дорослим. Всю територію, відведену під свято, поділять на декілька локацій. Найбільшу частину займають резиденція Святого Миколая – 470 кв. метрів. Казковий герой зустрічатиметься з дітьми, вислуховувати, добре чи погано вони себе вели, а слухняним дозволятиме скотитися з п’ятиметрової крижаної гірки. Тут же будуть проходити майстер-класи: плетіння янголят, оберегів, прикраса новорічної ялинки, різьба по дереву, випікання імбирних і медових пряників. В рамках свята пройдуть конкурси на кращу новорічну іграшку, пряниковий будиночок, ялинку для Святого Миколая, а також фестиваль крижаних скульптур і фестиваль ілюмінації.
Стартують свята 19 грудня уроком добра з дружиною президента Мариною Порошенко. Головна ялинка країни прикрасить Софійську площу. “Ми закінчуємо вибирати серед ялинок. Всі вони дуже красиві, високі, пухнасті. Можу вже сказати, що наша головна ялинка буде не нижче 21-24 метрів. Її прикрасять 100 тисяч світлодіодних лампочок і 3 кілометри гірлянд. Головною прикрасою ялинки стануть білі птахи. Їх буде близько двох тисяч, і вони будуть символізувати боротьбу добра зі злом”, – розповідає засновник мистецького проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький. За його словами, поряд з головною красунею на площі ще з’явиться 150 ялинок висотою в 3-4 метри. Крім того, встановлять 40 будиночків для майстрів, які зможуть навчити всіх бажаючих секретам своєї майстерності і запропонують купити у них вже готові вироби.
25 будиночків займуть ресторани. Організатори діляться, що довго думали, яким з існуючих в Києві ресторацій дозволити торгувати на Софійській площі в Новорічні свята. Запевняють, що вибрали найкращі. Крім того, всі погодилися з умовою організаторів: не продавати міцний алкоголь. А це означає, що нічого міцнішого, ніж глінтвейн, на Софійській площі під час свят не запропонують.
Проведуть Новий рік 31 грудня українці під звуки естрадно-симфонічного оркестру (Київ-Класик), а 1 січня зустрінуть під сучасні українські новорічні пісні. Всього вартість Різдва по-українськи оцінюють в 5 мільйонів 600 тисяч гривень. Однак в КМДА запевняють, що з бюджету на це не витратили ні копійки. Весь свято організоване за рахунок добровільних пожертвувань, благодійних організацій та столичних промисловців і підприємців.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас