Нафта Brent повернулася до 4-річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта Brent повернулася до 4-річного мінімуму

Енергетика
1546
Ціни на нафту знижуються під час торгів у вівторок другу сесію поспіль на заявах міністра нафти Кувейту про майбутнє засідання Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). Brent повернулася до найнижчих рівнів за чотири роки.
Разом з тим очікування даних про зростання товарних запасів палива в США шостий тиждень поспіль сприяють здешевленню WTI.
Грудневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали до 14:30 МСК у вівторок на $0,48 (0,58%) – до $81,86 за барель. Раніше в ході торгів їх вартість опускалася до мінімуму з жовтня 2010 року – $81,23 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $0,22 (0,28%) – до $77,18 за барель.
ОПЕК не прийме рішення про зниження колективної квоти на видобуток за підсумками засідання в листопаді, вважає міністр нафти Кувейту Алі аль-Омаірі. Країни ОПЕК проведуть чергову зустріч у Відні 27 листопада, їх колективна квота на видобуток становить 30 млн барелів на добу. У аналітиків немає єдиної думки, яке рішення країни ОПЕК візьмуть на цій зустрічі.
За словами міністра енергетики ОАЕ Сухейль Мухаммеда аль-Мазруі, нафтовий ринок перенасичений. Міністр частково пояснює сформовану ситуацію зростанням видобутку в США.
“Загальні настрої на ринку не підтримують ціни”, – вважає аналітик Saxo Bank Оле Слот Хансен.
За оцінками аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, товарні запаси нафти в США виросли минулого тижня в шостий раз поспіль, підйом на цей раз, ймовірно, склав 1 млн барелів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас