Гривня буде постійно девальвувати, якщо НБУ не відмовиться від політики вільного курсоутворення - екс-заступник голови Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня буде постійно девальвувати, якщо НБУ не відмовиться від політики вільного курсоутворення - екс-заступник голови Нацбанку

Валюта
7255
Курс гривні буде й далі падати, якщо Національний банк не відмовиться від політики вільного курсоутворення. Таку думку під час прес-конференції висловив екс-заступник голови Національного банку України Сергій Яременко.
“Усі задають питання – на якому рівні зупиниться курс? Оскільки плаваючий курс теоретично неспроможний в нашій економіці, він не має механізмів для фіксації на якомусь рівні, то цей процес буде продовжуватись до повного руйнування фінансового сектору. Ми чуємо – курс зупиниться на 10, потім на 12, тепер вже на 15 грн./$. Неможливе застосування режиму плаваючого курсу без відповідних механізмів в Україні”, – переконаний експерт.
“Після того як Національний банк не витримав тиску і знову перейшов до плаваючого валютного курсу, це говорить про те, що він (курс – ред.) пішов у довге плавання, хоча ці процеси зараз розростаються, і це плавання може виявитись не таким вже довгим. Процеси розділені – фінансовий ринок буде працювати таким чином, що курс буде постійно девальвувати, не дивлячись на стан економіки. Водночас, економіка не зможе функціонувати. І ось такий зворотній зв’язок буде відбуватись доти, поки не відбудеться повний крах”, – підсумував він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас