Банківському сектору необхідно подолання корупції в країні і реформування судової системи - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківському сектору необхідно подолання корупції в країні і реформування судової системи - НБУ

Казна та Політика
769
Перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук висловив переконання, що поліпшення ситуації у вітчизняному банківському секторі можливе за умови вжиття невідкладних заходів з подолання корупції та реформування судової системи.
Він зауважив, що фінансова система не є відокремленою від загальнодержавних економічних процесів. “Якщо країна не буде вдосконалюватися, то банківський сектор теж краще не працюватиме. За відсутності позитивних змін та реальних реформ у країні банківська система не зможе продемонструвати будь-яких конструктивних та позитивних зрушень”, – сказав Олександр Писарук.
Він також додав, що першочерговими кроками на шляху до очищення банківської системи мають стати рекапіталізація банків та виведення з ринку неплатоспроможних установ. Про це йшлося під час круглого столу на тему “Вплив монетарної та валютної політики на реальний сектор економіки та залучення іноземних інвестицій в Україну”, що відбувся 6 листопада 2014 року в Американській торговий палаті в Україні.
Також Олександр Писарук пояснив, що дії регулятора, який наразі вимушений іноді вживати складні, неочікувані заходи, спрямовані на забезпечення стабільності в банківському середовищі та гармонізацію економіки в цілому: “Пріоритетом для Національного банку є подолання викликів, які постають через нестабільну ситуацію в країні. Як центральний банк ми вимушені вводити тимчасові адміністративні обмеження, які звісно впливають на бізнес. Нам це теж не завжди подобається, але ми чітко розуміємо, що їх слід застосовувати зараз, щоб стабілізувати валютний ринок та побудувати ефективну банківську систему в перспективі”. Він додав, що всі обмежувальні заходи центрального банку будуть зняті, як тільки відбудуться зміни на краще: “Моя порада компаніям, бізнесу почекати, поки остаточно налагодиться ситуація в країні, а не наполягати на своїх правах за будь яких умов”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас