Тарифи на стандартне підключення українців до газових мереж завищено в 2 рази - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на стандартне підключення українців до газових мереж завищено в 2 рази - АМКУ

Енергетика
1005
Вартість підключення до газових мереж для населення України завищена в два рази. Про це сьогодні на відкритому засіданні повідомив в. о. глави Антимонопольного комітету України Микола Бараш.
“Підключення до газових мереж для населення здійснюється за завищеною вартістю. Ми перевірили близько сотні управлінь газового господарства і фактично перехід на, здавалося б, стандартне підключення привело майже до двократного збільшення цін. Звичайно, тут є деяке розширення послуг, тобто функції, за які споживач раніше не платив, але завищення вдвічі – це та цифра, яка фігурує”, – сказав Бараш.
Разом з тим він підкреслив, що на сьогоднішній день так і не був здійснений розрахунок вартості стандартного підключення до газових мереж.
“На сьогодні ми не знайшли жодного розрахунку вартості. Є узгодження вартості, але немає його розрахунку. Тобто до сьогоднішнього дня, на нашу думку, взагалі регулятор не опрацював, не розробив порядку і не розрахував вартість, яка повинна бути. Я вважаю, що до кінця року ми її розрахуємо”, – заявив Бараш.
Також АМКУ зобов’язав Нацкомісію з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг врегулювати питання формування тарифів на стандартне підключення до газових мереж.
Нагадаємо, раніше НКРЕКУ встановила нові граничні ціни на газ для бюджетних та промислових споживачів, а також релігійних організацій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас