Зростання цін на житло в Британії знизилося до мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на житло в Британії знизилося до мінімуму

Нерухомість
124
Житло у Великобританії в жовтні дорожчало найслабшими темпами з січня в перерахунку на річні темпи, говориться в повідомленні Nationwide Building Society.
Вартість будинків в країні в цьому місяці підвищилася в середньому на 0,5% порівняно з вереснем і на 9% в річному вираженні, склавши 189,9 тис. фунтів стерлінгів ($303 тис.). Минулого місяця ціна на житлову нерухомість у Великобританії знизилася на 0,1% порівняно з серпнем, проте піднялася на 9,4% з вересня 2013.
При цьому число схвалень на видачу іпотечних кредитів у вересні впало до мінімуму за 14 місяців, за даними Банку Англії, після того як регулятор посилив вимоги до претендентів на іпотеку, щоб забезпечити фінансову стабільність на ринку.
Крім цього, подорожчання житла в британській столиці сповільнюється, і економісти Hometrack Ltd називають це адекватною реакцією на рекордне зростання вартості нерухомості в Лондоні в останній час. За даними дослідницької компанії, минулого місяця лондонські будинки подорожчали в середньому на 0,4% порівняно з серпнем, коли зростання склало 1%.
Індекс споживчої довіри у Великобританії в жовтні впав за підсумками другого місяця поспіль.
Згідно з даними дослідницької компанії GfK NOP Ltd., яка розраховує цей показник, індикатор в поточному місяці зменшився до мінус 2 пунктів з мінус 1 пункту у вересні.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас