Нафта після невеликого підйому знову почала дешевшати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта після невеликого підйому знову почала дешевшати

Енергетика
1554
Ф’ючерси на нафту Brent опустилися нижче $ 87 за барель в четвер під тиском сильного долара, після того, як ФРС дала оптимістичний прогноз американській економіці.
Центробанк США в середу завершив програму скупки облігацій і висловив упевненість в економічних перспективах країни. Це поліпшило прогноз попиту на нафту в США, але також підтримало долар, зміцнивши надії на те, що ФРС може незабаром підвищити ключову ставку.
Зростання долара робить номіновані в доларах активи, таких як нафта, дорожче для покупців, що використовують інші валюти. Долар досяг тритижневого максимуму до кошику валют.
“Все, чия вартість виражена в доларах США, дешевшає відтоді, як ФРС опублікувала заяву, і це поширюється на весь сировинний комплекс”, – сказав Бен Ле Брен з OptionsXpress.
До 10.45 МСК грудневі ф’ючерси на нафту Brent подешевшали на 41 цент до $ 86,71 за барель. Грудневі ф’ючерси на американську легку нафту впали на 46 центів до $ 81,74 за барель.
Обидва види нафти подорожчали в середу, коли стало відомо, що запаси в США виросли минулого тижня менше, ніж очікувалося.
Запаси збільшилися на 2,1 мільйона барелів, тоді як аналітики, опитані Рейтер, прогнозували зростання на 3,4 мільйона барелів.
“Хоча запаси нафти в США виросли менше, ніж очікувалося, це не усуває ситуацію з затоварюванням в США, – йдеться в аналітичній записці Phillip Futures. – Запаси нафти в США все ще вище, ніж в минулому році і це тільки питання часу – коли ми знову побачимо їх зростання, що викликає падіння цін “.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас