Падіння ВВП України прискорилося до 5,1% - Держстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння ВВП України прискорилося до 5,1% - Держстат

Казна та Політика
481
Падіння валового внутрішнього продукту України в третьому кварталі поточного року, порівняно з третім кварталом 2013 року, прискорилося до 5,1% з 4,6%, зафіксованих кварталом раніше, повідомляють ЗМІ з посиланням на інформацію Державної служби статистики України.
Відповідна інформація наводиться з посиланням на оперативні дані без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м.Севастополя.
Нагадаємо, 15 жовтня повідомлялося про те, що знищення бойовиками промислових підприємств на Сході України призведе до того, що в поточному році Україна недоотримає 8-9% ВВП.
Як заявив з цього приводу міністр фінансів України Олександр Шлапак, раніше найнегативніші прогнози давали падіння ВВП в поточному році не більше 8%. Разом з тим він закликав не піднімати паніку і не виставляти економічну ситуацію в країні тільки в чорному світлі, адже на даний момент Україні вдалося розрахуватися з усіма кредиторами, за всіма зобов’язаннями і виплатити заробітну плату.
Також нагадаємо, що на початку жовтня експерти Світового банку заявили, що економічне зростання в країнах СНД складе не більше 1% в 2014 році і лише незначно підвищиться до 1,3% в 2015 році. Прогнози по Україні ще менш втішні: ВВП України скоротиться на 8% в 2014 році і на 1% в 2015 році.
На думку економістів, геополітична напруженість викликала глибоку кризу в країні. Фахівці відзначають, що конфлікт на Сході України привів до порушення економічної активності, виникнення труднощів із податковими надходженнями і негативно позначився на експорті, а також завдав шкоди довірі інвесторів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас