МЗС України запропонувало Польщі скасувати візи для львів'ян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС України запропонувало Польщі скасувати візи для львів'ян

Особисті фінанси
1071
Міністерство закордонних справ почало переговори про розширення малої прикордонної зони з Польщею, жителям якої не потрібні візи, з 30 кілометрів до 50-ти. Якщо вони завершаться успішно, в цю зону потрапить і Львів, заявила замміністра закордонних справ Олени Зеркаль.
“Я недавно зустрічалася з послом Польщі в Україні, і ми з ним говорили про те, що ми підійшли до того моменту, коли можна було б збільшити малу прикордонну зону, громадяни, що у якій, могли б подорожувати без віз на таку ж відстань в Польщу. Це зараз 30-ти кілометрова зона вздовж кордону. Йдеться про те, щоб збільшити її до 50-ти кілометрів. Тоді громадяни, які проживають у Львові [протягом не менше ніж трьох років], зможуть без віз подорожувати до Польщі”, – заявила вона в ефірі телеканалу БТБ.
“Зараз ми говоримо про те, що поляки за рік приймають у себе близько мільйона українців. Природно, це число може значно збільшитися. І також ми будемо працювати з іншими країнами, з якими у нас є угоди щодо малого прикордонного руху”, – додала вона .
Нагадаємо, що з 15 жовтня Польща посилила умови подачі документів на візи. Тепер в обов’язковому порядку вимагають довідку з роботи, виписку з банку і гарантійний лист приймаючої сторони.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас