Україна опинилася на 37 місці в рейтингу країн за кількістю стартапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опинилася на 37 місці в рейтингу країн за кількістю стартапів

Особисті фінанси
6170
Сервіс Startup Ranking прорейтингував країни світу за кількістю стартапів, які в них засновані. В рейтинг увійшло 137 країн, а Україна зайняла в ньому 37 місце, випередивши Південну Корею і Естонію – у нас нарахували 77 стартапів. На першій позиції передбачувано опинилися США (3687 стартапів), на другому і третьому Індія (990) і Великобританія (555). Росія (223) – на 16-й позиції в рейтингу.
Україна опинилася на 37 місці в рейтингу країн за кількістю стартапів
Інтернет-сервіс Startup Ranking збирає важливу інформацію для технологічних стартапів, а також аналізує їх метрики і статистику в щоденному режимі. Крім того, компанія публікує рейтинги стартапів, складені на підставі даних з відкритих джерел. Ці рейтинги, як стверджується на головній сторінці сервісу, оновлюються щодня. Крім рейтингу по країнах, на сайті також є топи по важливості стартапів в інтернет-просторі, їх соціальному впливу і впливу в порівнянні зі схожими стартапами з інших країн.
Наприклад, є рейтинг глобальних стартапів, в якому враховуються всі перераховані вище характеристики. Українські компанії не фігурують тут навіть в топ-500, переважно там вказані американські стартапи. Зате на сайті є рейтинг українських стартапів, які стартують в глобальному топі з 658 місця. Лідером українського сегмента стала modnaKasta. Загалом, до об’єктивності рейтингу є великі питання. Наприклад, друге і третє місце в списку займають маловідомі проекти Plagtracker і PlagSpotter. З більш відомих стартапів до першої десятки потрапили Zakaz.ua, Divan.TV, TicketForEvent і багатостраждальна Klumba. А ось Petcube, що останнім часом перемагає в рейтингах не тільки українських, а й європейських стартапів, до списку не включили взагалі.
Україна опинилася на 37 місці в рейтингу країн за кількістю стартапів
По кожному стартапу відкривається статистика, взята з відкритих джерел, таких як Alexa, соціальні мережі і публічна аналітика. Також на сайті є топ найновіших стартапів, в якому українські компанії не згадуються.
Нагадаємо, Україна увійшла до ТОП-100 країн-постачальників талантів в Кремнієву Долину за версією Bloomberg Businessweek. Наша країна опинилася майже в хвості списку, посівши 87 місце в топ-100 постачальників талантів в Долину. Поруч, на 85 позиції – Ізраїль, який також вважається світовим центром інновацій. А відразу за нами Афганістан (88), Нігерія (89) і Західна Вірджинія (американські штати розглядалися наряду з країнами світу). Замикає список Ямайка (100).
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас