Логісти відкрили українцям доступ до Amazon і eBay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Логісти відкрили українцям доступ до Amazon і eBay

Особисті фінанси
4050
Українські оператори починають активно освоювати ринок посилок з США. Приватна логістична компанія «Делівері» почала надавати послуги міжнародних перевезень вантажів з США в Україну. Компанія розраховує охопити значну частину цього ринку, уклавши договори з американськими компаніями зі сфер торгівлі, виробництва та послуг.
«Делівері» працює на українському ринку з 2001 р. Зараз її мережа нараховує більше 200 представництв, кількість корпоративних клієнтів – 150 тис.
Перша доставка
Як розповіла керівник відділу зовнішньоекономічної діяльності «Делівері» Наталя Глобенко, 22 жовтня була проведена перша тестова доставка вантажу «до дверей» з Нью-Йорка до Києва, яка зайняла 72 години.
За словами менеджера, доставка вантажу з США стала можливою завдяки контракту, укладеним з американською службою доставки Rapid Logistics Corporation. На початковому етапі компанія планує доставляти близько 5 тис. посилок в місяць, що еквівалентно 10 тоннам вантажу. Глобенко також розповіла, що в найближчі місяці «Делівері» також зможе доставляти покупки з Amazon і eBay завдяки інтеграції IT-систем.
Близько 80% ринку доставки поштових відправлень з Америки займає державна поштова компанія «Укрпошта»
За даними дослідницької компанії GfK Ukraine, Amazon і eBay входять в п’ятірку найпопулярніших в українців інтернет-магазинів. Торік на цих сайтах наші співвітчизники найчастіше купували одяг, аксесуари і подарунки, побутову техніку і електроніку. У 2013 р 26% українських інтернет-користувачів отоварювалися за допомогою інтернету за кордоном. Цей відсоток рік від року зростає.
Конкурент «Укрпошти»
Основними гравцями на ринку транскордонних доставок поштових відправлень є компанії «Укрпошта», «Міст Експрес», а також іноземні FedEx, DHL і UPS. За оцінками екс-заступника генерального директора «Укрпошти» Геннадія Вовка, доставку близько 80% поштових відправлень з Америки зараз здійснює державна поштова компанія, близько 15% припадає на приватну компанію «Міст Експрес», решта 5% ділять між собою іноземні компанії.
«Такий незначний відсоток доставок іноземними логістами можна пояснити дорожнечею самої доставки», – каже Вовк. Відзначимо, за доставку посилки в 3 кг, відправленої з США через DHL, одержувачу доведеться заплатити 2,5 тис. грн. «Делівері» ж доставить таку посилку за 247 грн ($6 за кг).
Як розповів керівник компанії «Міст Експрес» Ростислав Кисіль, мережу його компанії в США налічує близько 500 відділень. «Ми займаємо майже весь ринок відправки посилок українськими мігрантами, а також частину ринку доставок електронної комерції», – розповів він.
Геннадій Вовк вважає, що у нового гравця можуть виникнути проблеми з експрес-доставкою посилок. Адже авіаперевізники вже уклали договори з іншими компаніями, що працюють в Україні, і місця на вантажі «Делівері» може просто не вистачати. «Тоді оператор буде змушений доставляти посилки вантажними літаками, що значно збільшить терміни», – вважає він.
З кожним роком ринок доставки посилок з США в Україну буде тільки зростати, тим самим збільшуючи бажання українських логістів на нього вийти, прогнозує Вовк. Нагадаємо, про такі плани заявляла і «Нова Пошта». Про конкретні терміни запуску послуги поки невідомо.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас