Аналітики Ernst & Young дали прогноз про відновлення економіки ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики Ernst & Young дали прогноз про відновлення економіки ЄС

Світ
368
Після шести місяців балансування на межі стагнації економіка єврозони буде поступово набирати обертів. В поточному році зростання ВВП складе 0,9%, а в наступні два роки досягне позначки в 1,5% і 1,7%, відповідно, говориться в дослідженні Ernst & Young «Економічний прогноз для країн єврозони».
Як зазначають аналітики, зростання економіки ЄС буде значно нижче докризового рівня, який протягом десяти років аж до 2007 року становив в середньому 2,3%. За даними EY, ознаки відновлення економіки є наслідком оздоровлення фінансового сектора: за даними дослідження, кредити стають доступнішими, а проведена Європейським центральним банком (ЄЦБ) програма цільового довгострокового фінансування дозволить забезпечити банки необхідною ліквідністю для кредитування бізнесу. Все перераховане вище – на тлі поступового пожвавлення економічної активності та ослаблення євро – дозволяє сподіватися на те, що дефляції вдасться уникнути.
Водночас, аналітики JPMorgan Chase&Co. погіршили прогноз зростання ВВП країн Центральної і Східної Європи (ЦСЄ) в 2015 році через ситуацію в Росії і єврозоні, передає Інтерфакс. Оцінка зростання польської економіки на наступний рік знижена з 3,2% до 2,8%, чеської – з 2,8% до 2,5%, угорської – з 2,5% до 2,2%, румунської – з 3, 5% до 2,5%.
“Російсько-український конфлікт залишиться невирішеним протягом усього 2015 року”, – вважають експерти.
“Ослаблення зростання в єврозоні та Росії погіршить попит на експорт ЦСЄ”, – йдеться в огляді економістів JPMorgan.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас