У Хмельницькій області зникне ДАІ - експеримент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Хмельницькій області зникне ДАІ - експеримент

Казна та Політика
2569
Хмельницька область стане першою, де заради експерименту скасують ДАІ.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. Колегія МВС затвердила Концепцію першочергових заходів по реформі МВС, а також законопроект щодо реформування ДАІ.
Згідно з документом, Державтоінспекцію позбавлять від функцій надання адміністративних послуг, буде впроваджена автоматична фіксації порушень правил дорожнього руху, а патрульна служба міліції отримає функції ДАІ у населених пунктах. Першою так “заживе” Хмельницька область. Там у рамках експерименту пройде об’єднання ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ.
Нагадаємо, ліквідація міських даішників передбачена великою реформою МВС, яку готує влада. Згідно з реформою, спостереження за безпекою дорожнього руху стане однією з функцій національної поліції. Звичних даішників в населених пунктах більше не буде. Замість них повинні з’явитися “універсальні” поліцейські, які будуть мати функції звичайних патрульних, а заодно стежити за безпекою на дорогах. Крім того, ДАІ більше не стане видавати водійські посвідчення і займатися реєстрацією транспортних засобів. Ці функції перекладуть на місцеві органи влади.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас