Австрія профінансує газові поставки з РФ в Україну - Der Standard — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія профінансує газові поставки з РФ в Україну - Der Standard

Енергетика
2027
Австрія, можливо, забезпечить проміжне фінансування газових поставок з Росії в Україну. З відповідною пропозицією виступив федеральний канцлер країни Вернер Файман, повідомляє Der Standard.
Фейнер заявив, що необхідно домовитися про обсяги подібної допомоги. Разом з тим він зазначив, що стабільність газових поставок до ЄС має першочергове значення. “Взимку повинна панувати впевненість в газовому постачанні”, – підкреслив він.
Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявляла про необхідність забезпечити проміжне фінансування газових поставок з Росії в Україну в період з листопада по лютий. За її словами, можливі концепції “проміжного фінансування” обговорюватимуться 29 жовтня на переговорах Росії і України за участю єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера.
Як повідомляли Українські Новини, Президент Росії Володимир Путін зізнався, що чинив тиск на “Газпром”, щоб корпорація погодилася прийняти платіж України за раніше поставлений газ з розрахунку мінімальної ціни в 268 доларів за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас