Україна домовилася з МВФ про можливе збільшення фінансової допомоги в разі потреби - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна домовилася з МВФ про можливе збільшення фінансової допомоги в разі потреби - Мінфін

Кредит&Депозит
430
Україна досягла домовленостей з представниками МВФ про можливе збільшення фінансової допомоги в разі виникнення такої необхідності. Про це перед початком засідання уряду в коментарі журналістам розповів міністр фінансів України Олександр Шлапак.
“У разі необхідності збільшення фінансової підтримки (від МВФ – ред.), в першу чергу її валютної складової, вона буде здійснена нашими партнерами. Цього ми досягли згоди”, – повідомив міністр.
Він також розповів, що вже є домовленості з МВФ про те, що з приїздом місії МВФ будуть переглянуті макропрогнози і зроблені розрахунки валютних балансів до кінця цього року і на наступний рік.
“Як тільки приїде місія, а вона повинна приїхати фактично в перші дні роботи нового уряду, ми переглянемо макропрогнози до кінця цього року на наступний рік і найголовніше – зробимо розрахунки наших валютних балансів до кінця цього року і на наступний рік”, – додав він.
Відзначимо, в кінці квітня цього року рада директорів МВФ схвалила дворічну програму кредитування України в обсязі 17 мільярдів доларів.
Перший транш кредитної програми в обсязі 3,2 мільярда доларів Україна отримала на початку травня. З 24 червня по 18 липня в Україні працювала місія МВФ, яка оцінювала економічне становище України, а також ефект урядових реформ.
Другий транш від МВФ Україна отримала в вересні. Рада директорів Міжнародного валютного фонду погодилася з проханням Києва і вирішила об’єднати третій і четвертий транші кредиту з метою отримання їх цього року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас