Великобританія повинна внести додаткові 2,1 млрд євро до бюджету ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія повинна внести додаткові 2,1 млрд євро до бюджету ЄС

Світ
186
Європейський Союз вимагає від Великобританії виплатити додатково €2,1 млрд ($2,66 млрд) до бюджету ЄС в 2015 році. Про це повідомляє газета Financial Times.
Коригування внеску відображає переоцінку вкладу країн-членів ЄС в бюджет співтовариства на підставі динаміки їх економічного зростання після 1995 року, пояснює видання.
Обгрунтуванням вимоги є те, що з тих пір економіка Великобританії зростала швидшими темпами, ніж господарство інших країн ЄС.
Іншою причиною є зміна методики підрахунку національного доходу країн-членів ЄС, в результаті якого стали враховуватися нелегальні види бізнесу, такі як проституція і торгівля наркотиками.
Додаткова виплата носить одноразовий характер і не означатиме підвищення внеску в наступні роки, пояснює газета. Гроші мають надійти до бюджету Євросоюзу вже 1 грудня.
Одночасно інші країни ЄС, у яких показники зростання були нижче, повинні будуть у майбутньому році заплатити в бюджет ЄС менше. Так, Німеччина отримає “знижку” в розмірі €779 млн, внесок Франції буде зменшений на €1 млрд, Польщі – на €316 млн.
Торік Великобританія виплатила до бюджету ЄС €10,9 млрд ($13,8 млрд).
Поряд з Великобританією, буде підвищений внесок Нідерландів – на €642 млн.
Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який бере участь у саміті ЄС в Брюсселі, в четвер увечері провів зустріч з главою уряду Нідерландів Марком Рютте. Метою зустрічі було виробити єдину позицію з питання внесків.
Як зазначає видання, додаткова виплата в бюджет ЄС здатна створити внутрішньополітичні проблеми для британського прем’єра-консерватора Девіда Кемерона. В країні останнім часом ростуть євроскептичні настрої, збільшується популярність Партії незалежності, яка виступає за вихід з ЄС.
Кемерон обіцяє в разі своєї перемоги на парламентських виборах в травні майбутнього року провести в 2017 референдум з питання про можливий вихід з ЄС. Він заявляє, що такий крок не знадобиться, так як йому вдасться домовиться з партнерами про реформу ЄС та повернення національним державам ЄС частини втраченого суверенітету.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас