Екс-глава МОЗ Раїса Богатирьова оголошена в розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава МОЗ Раїса Богатирьова оголошена в розшук

Особисті фінанси
1953
Богатирьова підозрюється у заволодінні бюджетними коштами на суму понад шість мільйонів гривень, повідомили в Генпрокуратурі.
Генпрокуратура оголосила в розшук колишнього віце-прем’єра, міністра охорони здоров’я України Раїсу Богатирьову, повідомляє прес-служба відомства.
Згідно з повідомленням, ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету України в особливо великих розмірах посадовими особами МОЗ України (ч. 5 статті 191 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
“Встановлено, що колишній віце-прем’єр-міністр України – міністр охорони здоров’я України, діючи умисно, за попередньою змовою з групою осіб, в особистих інтересах та інтересах третіх осіб, використовуючи надані повноваження всупереч інтересам служби, заволоділа бюджетними коштами у сумі понад 6 млн грн”, – зазначили у відомстві.
20 жовтня екс-міністру охорони здоров’я винесено повідомлення про підозру у вчиненні вказаного злочину. 21 жовтня вона була оголошена в розшук постановою слідчого ГПУ, а 23 жовтня судом надано дозвіл на її затримання. В цей же день суд виніс постанову про накладення арешту на майно екс-міністра та її чоловіка, а саме: 3 квартири в Києві, апартаменти в м. Ялта і три будинки в с. Підгірці Обухівського району Київської області.
Наразі вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас