Нинішній рівень цін влаштовує ОПЕК: нафта дешевшає після різкого стрибка цін напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нинішній рівень цін влаштовує ОПЕК: нафта дешевшає після різкого стрибка цін напередодні

Енергетика
2121
Нафта дешевшає в п’ятницю після різкого стрибка цін за підсумками попередніх торгів, викликаного повідомленнями про скорочення поставок палива з Саудівської Аравії.
Грудневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:16 мск в п’ятницю знизилися в ціні на $0,41 (0,47%) – до $86,42 за барель. До закриття ринку в четвер ціна ф’ючерсів піднялася на $2,12 (2,5%) і склала $86,83 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до 8:19 мск на $0,42 (0,51%) – до $81,67 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подорожчав на $1,57 (1,95%), до $82,09 за барель.
За даними інформованого джерела, поставки з Саудівської Аравії зменшились на 328 тис. Барелів на добу (б/с) – до 9,36 млн б / д у вересні з 9,69 млн б/д в серпні поточного року.
У той же час інше джерело, знайоме з політикою Саудівської Аравії в нафтовій сфері, заявило, що, незважаючи на скорочення поставок на світовий ринок, країна збільшила видобуток минулого місяця.
Зниження поставок нафти на ринок Саудівської Аравією швидше обумовлено слабкістю ринку, ніж новою політикою держави в плані видобутку, вважає аналітик у нафтовому секторі Bloomberg Джуліан Лі. Це означає, що країна відправила непродану нафту в резерви, зазначає він.
“Трейдери в основному впевнені, що держави ОПЕК не приймуть рішення про скорочення видобутку на листопадовому засіданні, – відзначає аналітик по сировинному сектору Hyundai Futures Corp. в Сеулі Вілл Юн. – Нинішній рівень цін влаштовує ОПЕК, оскільки він обмежує прибутки видобувних компаній в США, збільшення виробництва нафти якими ставить під загрозу операції близькосхідних компаній”.
Раніше на цьому тижні представник Лівії в ОПЕК Самір Салем Камаль заявив, що нафтовий ринок перенасичений приблизно на 1 млн барелів на добу, і країнам нафтового картелю необхідно скоротити видобуток на 500 тис. барелів на добу.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас