Населенню збільшили обсяги споживання електроенергії для електроопалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населенню збільшили обсяги споживання електроенергії для електроопалення

Особисті фінанси
2269
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), збільшила обсяги споживання електричної енергії за найменшим тарифом для населення, яке для обігріву використовує електроопалювальні установки. Про це повідомляє прес-служба нацкомісії.
Зокрема, на сьогоднішньому засіданні комісія збільшила обсяги споживання електричної енергії для населення, що проживає в будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, з 3600 до 5000 кВт.год (включно). Для цієї категорії населення застосовується найнижчий тариф на електроенергію – 23,7 коп. за 1 кВт.год (з ПДВ). Така норма діє в період з 1 жовтня по 30 квітня (включно).
В НКРЕКУ очікують, що прийняття цього рішення сприятиме залученню побутових споживачів до установки електроопалювальних установок замість тих, які працюють з використанням природного газу, і, у разі зменшення обсягів газових ресурсів, дозволить забезпечити потреби споживачів у опаленні житлових приміщень.
Крім цього, відзначають в комісії, заміна побутовими споживачами опалювального обладнання, що працює з використанням природного газу, на електроопалювальних установках з використанням диференційованого за періодами часу обліку електроенергії зменшить щомісячні витрати на опалення приміщень.
Збільшення обсягів споживання електричної енергії до 5000 кВт.год (включно) рекомендовано постановою уряду від 16 жовтня № 540 “Про стимулювання споживачів природного газу та теплової енергії до переходу на використання електричної енергії для опалення та підігріву води”.
Постанову НКРЕКП № 164 “Про затвердження змін до тарифів на електроенергію, що відпускається населенню” буде направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції. Постанова набуде чинності з дня її офіційного опублікування після державної реєстрації.
Нагадаємо, раніше Кабмін рекомендував НКРЕ встановити пільгові тарифи на електроенергію для споживачів, які перейшли на електроопалення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас