Від лихоманки Ебола загинули вже майже п'ять тисяч людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від лихоманки Ебола загинули вже майже п'ять тисяч людей

Світ
535
Кількість людей, що померли від смертельної лихоманки Ебола збільшилася до 4877 осіб, а заразилися майже 10 тисяч. Про це йдеться в повідомленні Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Таким чином, з минулої п’ятниці кількість померлих збільшилася на 300 осіб. Найбільшою групою, що постраждали від епідемії, стали працівники охорони здоров’я – з 433 хворих померли 244.
Дані були оприлюднені за Гвінеї, Ліберії, Сьєрра Леоне, Іспанії та США. ВООЗ постійно підкреслює, що різке зростання числа зареєстрованих випадків захворювання і летальних результатів не означає, що це сталося саме за вказаний період часу. Це говорить лише про те, що підрахунок ведеться занадто повільно через складні місцеві умови в епіцентрі епідемії – в країнах Західної Африки, зазначає радіостанція “Свобода”.
Нагадаємо, 8 серпня ВООЗ оголосила спалах в Західній Африці надзвичайною ситуацією у сфері охорони громадського здоров’я. Днями в організації оголосили про ліквідацію спалаху лихоманки Ебола в Нігерії.
ВООЗ обіцяє сироватку Еболи для Африки протягом кількох тижнів
Між тим в організації заявили про готовність протягом найближчих тижнів відправити в Західну Африку нову сироватку, отриману з крові пацієнтів, що перехворіли Ебола і одужали. Помічник генерального директора ВООЗ Марі-Поль Кіні стверджує, що в ліберійських лабораторіях зібрані зразки антитіл, які допоможуть новим хворим лихоманкою.
“Є приклади партнерства, які починають створюватися для того, щоб в трьох країнах з’явилася можливість безпечно витягувати плазму і готувати препарат, який може бути використаний для лікування інфікованих пацієнтів”, – заявила доктор Кіні, яку цитує BBC.
“Швидше за все ця робота просувається в Ліберії, де, як ми сподіваємося, протягом найближчих тижнів з’являться можливості для збору крові, і її переробки для подальшого використання”, – повідомила помічник генерального директора ВООЗ.
Марі-Поль Кіні заявила, що клінічні випробування вакцин вже розпочаті або заплановані в Європі, США та Африці. За її словами, якщо вакцини будуть визнані безпечними, то в січні їх можуть почати застосовувати в Західній Африці, використовуючи десятки тисяч доз.
Спалах лихоманки Ебола почалася в лютому цього року в Західній Африці.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас