Нову Apple OS X викрили в стеженні за користувачами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нову Apple OS X викрили в стеженні за користувачами

Особисті фінанси
605
Свіжа платформа Apple OS X 10.10 Yosemite, яку можна безкоштовно скачувати з жовтня, передає компанії пошукові запити користувача і його місцезнаходження.
Право Apple на цю функцію закріплено в ліцензійній угоді на Yosemite, яке приймається при інсталяції ОС.
Запити передаються з Spotlight – вбудованій в операціонку функції пошуку, яку запровадили ще у OS X Tiger в 2005. Раніше вона дозволяла здійснювати тільки пошук файлів, закладок і відвіданих сайтів з історії інтернет-серфінгу. У новій версії кількість джерел даних значно розширили – зараз функція показує контент з App Store і ITunes магазин, заголовки новин з мережі, а також місцеві організації та заклади на карті.
Всі запити з Spotlight відправляються в Apple, крім того, компанія зберігає дані про обрані користувачем підказки, які функція виводить в міру введення запиту. Загальновживані слова і фрази, отримані “яблучною” компанією, також пересилаються в пошукову систему Microsoft Bing.
Компанія пояснила це необхідністю вдосконалювати роботу пошукової системи.
Першим це виявив скоїв Лендон Фулер, гендиректор нью-йоркської компанії правдоподібним Labs. Він запустив сайт Fix-macosx.com, присвячений темі конфіденційності користувачів OS X Yosemite. На ньому можна знайти патч, який дозволить автоматично прибрати відправку всіх даних.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас