Lenovo має намір купити BlackBerry — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lenovo має намір купити BlackBerry

Фондовий ринок
510
Китайська компанія Lenovo готується зробити канадській корпорації BlackBerry офіційну пропозицію про покупку.
За попередніми даними, Lenovo зробить пропозицію про покупку з розрахунку $15 за один цінний папір BlackBerry. Однак остаточна ціна може досягти $18 за акцію.
Потенційна угода дозволить китайському виробникові розширити асортимент мобільних пристроїв і поліпшити позиції на ринку смартфонів. BlackBerry, в свою чергу, зможе поліпшити фінансові показники.
Крім того, Lenovo планує сформувати нову компанію, яка допоможе зміцнити позиції на швидко зростаючому мобільному ринку Китаю. Дочірнє підприємство працюватиме під власним ім’ям і використовуватиме окремий бренд.
Раніше стало відомо, що BlackBerry розглядає можливість відмови від випуску смартфонів. Виробництво телефонів буде згорнуто і продано, якщо BlackBerry продовжить втрачати на ньому гроші. Відповідну заяву зробив генеральний директор компанії.
Зараз компанія BlackBerry працює над хмарною платформою, яка збиратиме воєдино інформацію, що надходить від пристроїв системи “Інтернету речей”.
Про свій намір поглинути BlackBerry представники Lenovo заявили ще торік. Однак саме про ціну тоді так і не вдалося домовитися.
Раніше ця китайська компанія вже придбала інший, не менш відомий бренд – Motorola.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас