Deutsche Bank суттєво знизив прогноз щодо економіки Китаю - вона уповільнюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank суттєво знизив прогноз щодо економіки Китаю - вона уповільнюється

Світ
345
У Deutsche Bank переглянули свої прогнози щодо темпів зростання економіки Китаю в 2014 і 2015 рр. в сторону істотно нижчих значень.
За новими оцінками аналітиків найбільшого німецького банку, в поточному році темпи зростання ВВП Китаю складуть 7,3%, в наступному – сповільняться до 7%. Раніше експерти Deutsche Bank прогнозували, що темпи зростання ВВП Китаю складуть 7,8% в 2014 р і 8% в 2015 році.
В Deutsche Bank знизили прогноз щодо китайської економіки після публікації попередньої статистики у III кварталі 2014 року. За офіційними даними, темпи зростання ВВП Китаю в III кварталі сповільнилися до 7,3%. Для КНР це найнижчі темпи зростання з I кварталу 2009 року.
Дані, що вийшли стали новим приводом для спекуляцій на тему того, що китайська влада не може зупинити процес уповільнення економіки країни. У разі якщо в поточному році темпи зростання ВВП за підсумками року не вийдуть на запланований рівень в 7,5%, це буде перший з 1999 р промах в очікуваннях для влади КНР.
Варто також відзначити, що раніше ряд фінансових компаній також стримали свої очікування щодо подальших темпів розвитку китайської економіки. Зокрема, в кінці вересня про помітне зниження прогнозу щодо темпів зростання ВВП Китаю оголосила в Goldman Sachs.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас