Ціни на нафту ростуть в очікуванні статистики США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ростуть в очікуванні статистики США

Енергетика
1064
Світові ціни на нафту підвищуються в середу в очікуванні статистики щодо запасів нафти від Міненерго США. Про це свідчать дані торгів 22 жовтня.
Вартість грудневих ф’ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) збільшувалася на 0,75% – до 82,53 долара за барель. Ціна грудневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 1,07% – до 86,32 долара за барель.
Згідно з прогнозами аналітиків, опитаних агентством Reuters, комерційні запаси нафти за тиждень, що завершився 17 жовтня, збільшилися на 2,7 мільйона барелів, у той час як на позаминулому тижні запаси виросли на 8,9 мільйона барелів. Крім того, запаси бензину на минулому тижні, за прогнозами аналітиків, знизилися на 1 мільйон барелів. Якщо прогнози щодо запасів бензину підтвердяться, буде досягнутий мінімум з листопада 2012 року.
Ринки також продовжують перебувати в очікуванні засідання ОПЕК. На щорічній зустрічі у Відні 27 листопада члени ОПЕК мають вирішити, чи підуть вони на скорочення видобутку на тлі погіршення прогнозів щодо споживання нафти в світі та істотного збільшення видобутку в США. До зустрічі ОПЕК не буде вживати ніяких дій щодо стимулювання цін, вважають аналітики.
“Ринок консолідується. Існує потенціал для розбіжностей серед країн ОПЕК”, – заявив агентству Bloomberg головний інвестиційний директор Аyers Alliance Securities в Сіднеї Джонатан Барратт.
Крім того, світові ціни на нафту зберігають позитивну динаміку на тлі статистики з Китаю, що виявилася краще прогнозів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас