Лукашенко наказав ввести покарання за дармоїдство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко наказав ввести покарання за дармоїдство

Світ
1014
Президент Білорусі Олександр Лукашенко схвалив ідею повернути в законодавство республіки норму про покарання за дармоїдство.
«Хочете повернути (до Кримінального кодексу – ред.») поняття «дармоїдство» – повертайте. Це буде зрозуміліше для народу. Не треба нічого доброго, що було в радянські часи зроблено, відкидати, в тому числі і термінологію», – заявив Лукашенко на нараді з питань міграції та зайнятості в країні, коментуючи відповідну пропозицію голови МВС Білорусії Ігоря Шуневича.
Тих, хто ніде не працює, потрібно змусити трудитися «будь-якими способами», підкреслив Лукашенко. «До 1 січня вжити заходів, щоб всі працювали, змусити всіх працювати», – розпорядився білоруський лідер.
Білоруське керівництво неодноразово говорило про необхідність боротьби з дармоїдством і утриманством. Так, ввести покарання за дармоїдство запропонував в 2012 році заступник спікера парламенту республіки Віктор Гумінський. А в 2013 році голова уряду Білорусії виступив з ініціативою введення податку з непрацюючих громадян.
За часів СРСР дармоїдство було прирівняне до злочину. Тих, хто протягом тривалого часу «ухилявся від суспільно корисної праці», переслідували за кримінальною статтею, що передбачає відповідальність за «паразитичний спосіб життя». Як покарання вона передбачала позбавлення волі і виправні роботи.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас