Обсяг зірваних угод M&A досяг максимуму з 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг зірваних угод M&A досяг максимуму з 2008 року

Фондовий ринок
493
Обсяг оголошених, але не реалізованих угод злиттів і поглинань (M&A) в 2014 р. досяг найвищої позначки з 2008 р., пише Financial Times
Тим самим число зірваних угод цього року може стати рекордним, однак разом з тим цей рік може виявитися кращим для глобального ринку M&A за період після світової фінансової кризи.
Відразу три великі угоди зазнали краху минулого тижня: американська фармкомпанія AbbVie виступила проти поглинання британської Shire за $55 млрд, французька Iliad відмовилася купувати мажоритарний пакет акцій T-Mobile (“дочка” Deutsche Telekom в США) за $19 млрд, а об’єднання бізнесу виробників добрив Yara International і CF Industries вартістю $27 млрд не відбулося.
За даними Dealogic, в цілому цього року були скасовані M&A на $573 млрд, при цьому за рік обсяг зірваних угод може перевищити $640 млрд, зафіксованих в 2008 р.
На думку аналітиків, зростання обсягу зірваних угод зумовлене волатильністю фондового ринку, що підірвала довіру інвесторів до акцій.
Іншим фактором є активна боротьба Міністерства фінансів США зі спробами вивести компанію (найчастіше фармацевтичного сектора) з-під податкової юрисдикції США за рахунок укладання угод M&A з іноземними компаніями та переносу штаб-квартири в Ірландію або інші країни.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас