В Єгипті викопають новий Суецький канал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Єгипті викопають новий Суецький канал

Світ
1015
Уряд Єгипту уклало контракти з шістьма міжнародними компаніями на роботи зі створення дублера Суецького каналу. Це флагманський проект програми президента Абдель Фаттаха ас-Сісі з відновлення національної економіки, що перебуває в важкому становищі через політичну нестабільність останніх років. В споруді нового каналу будуть брати участь компанії з ОАЕ, Нідерландів, Бельгії та США.
Влада Єгипту сподівається на те, що новий канал збільшить дохід від водного шляху до 2023 року більш ніж в два рази – з 5 мільярдів до 13,5 мільярда доларів. Також планується створити міжнародний транспортно-логістичний вузол площею в 76 тисяч квадратних кілометрів для розміщення більшої кількості кораблів.
Глава адміністрації Суецького каналу генерал-лейтенант Мохаб Меміш заявив, що компанії почнуть роботи вже на цьому тижні і закінчать не пізніше серпня 2015 року. За його словами, єгипетські військові інженери вже з серпня проводять днопоглиблювальні роботи і продовжать їх спільно з іноземними підрядниками.
Новий канал буде проходити паралельно старому судноплавному шляху, прокладеному 145 років тому. Суецький канал є найкоротшим водним маршрутом між Індійським океаном і Середземним морем. Він є життєво необхідним джерелом іноземної валюти для Єгипту в умовах зниження доходу від туризму і зменшення інвестицій після революції 2011 року.
ОАЕ, Саудівська Аравія і Кувейт пожертвували Єгипту мільярди доларів допомоги з тих пір, як Сісі, колишній міністр оборони, організував військовий переворот в липні 2013 року і скинув президента Мухаммеда Мурсі, ставленика «Братів-мусульман».
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас