Корпорації "Богдан" загрожує банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпорації "Богдан" загрожує банкрутство

Кредит&Депозит
3024
Негайне виконання рішення суду про відшкодування автомобільним заводом “Богдан” заборгованості Українському експортно-імпортному банку (Укрексімбанк, Київ) у розмірі 388 млн грн (у тому числі 313 млн грн за кредитом) в умовах глибокої кризи в економіці і важкого фінансового стану підприємства може привести до його банкрутства, відзначають в корпорації “Богдан”.
“Богдан” в жодному разі не відмовляється від виконання своїх кредитних зобов’язань. Однак, ми ведемо переговори і розраховуємо на розстрочку виконання. Сьогодні фахівці компанії працюють над програмою фінансової стабілізації”, – повідомив прес-секретар корпорації” Богдан “Сергій Красуля.
Він додав, що в разі банкрутства заводу без роботи залишаться співробітники підприємства, а без замовлень – більше 50 підприємств-суміжників, зокрема, Кременчуцький колісний завод, акумуляторний завод “Іста”, шинний “Росава”.
Нагадаємо, що госпсуд Києва рішенням від 9 жовтня зобов’язав ПАТ “Автомобільна компанія” Богдан Моторс “і його дочірнє підприємство – Автоскладальний завод №2 – погасити заборгованість Укрексімбанку на загальну суму більше 388 млн грн.
Термін погашення кредиту, наданого банком у 2005 році – 22 листопада 2015 року, проте у зв’язку з невиконанням позичальником зобов’язань за кредитним договором банк вирішив повернути борг достроково.
В свою чергу “Богдан Моторс” просив розстрочити виконання рішення суду шляхом щорічних рівних платежів до кінця 2024, мотивуючи це негативним впливом військової агресії іншої держави на продажі автомобілів в Україні.
“Богдан Моторс” також відзначає, що вартість зобов’язань товариства перевищує вартість активів, що робить неможливим покриття всіх вимог кредиторів за рахунок майна боржника.
АК “Богдан Моторс” в даний час об’єднує виробничі активи корпорації “Богдан” з виробництва легкових автомобілів (Lada, Hyundai, JAC, автомобілі під власним брендом) в Черкасах і автобусів та тролейбусів в Луцьку потужністю 6 тис. на рік (Автоскладальний завод №1 ).
У січні-червні 2014 року ПАТ отримало чистий збиток у розмірі 766, 36 млн грн, що майже в 14 разів перевищило аналогічний показник першого півріччя 2013 року, чистий дохід скоротився на 46,4% – до 300, 85 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас