"Чорне золото" продовжило відкат: ціни на нафту виросли майже на $1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чорне золото" продовжило відкат: ціни на нафту виросли майже на $1

Енергетика
1403
Ціни на нафту виросли майже на $1, оскільки інвестори повертаються на ринок, який вони вважають перепроданим.
До 15.15 МСК ф’ючерси на Brent подорожчали на $0,93 до $86,75 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $1,05 до $83,75 за барель. В четвер ціна Brent впала до чотирирічного мінімуму і знизиться на цьому тижні четвертий тиждень поспіль.
Провідні аналітики нафтового ринку знизили прогнози цін, деякі на $12 за барель, побачивши, що ОПЕК не планує скорочувати видобуток, щоб підтримати ринок. Технічні аналітики пророкують подальше падіння цін на WTI, якщо вони пройдуть рівень підтримки $80.
“Зараз на ринку надлишок нафти, при цьому видобуток в Північній Америці підвищується. Крім США, попит ніде не росте, і на жаль, така ситуація може зберегтися як мінімум до початку 2015 року, поки центробанки не приймуть нові стимулюючі заходи”, – сказав аналітик OptionsXpress Бен Ле Брюн.
Запаси нафти в США виросли на 8,9 мільйона барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 2,8 мільйона.
Більшість аналітиків вважають, що на ринку зберігається довгострокова тенденція до зниження цін, як з фундаментальної, так і з технічної точок зору.
“Ціни на нафту, швидше за все, відновлять падіння після цієї короткої зупинки, тому що учасники ринку, безсумнівно, скористаються ростом цін для ліквідації довгих позицій”, – сказав аналітик Commerzbank Карстен Фріч.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас