Антимонопольники натякнули, що ціни на бензин можуть ще знизитись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольники натякнули, що ціни на бензин можуть ще знизитись

Енергетика
1000
Антимонопольний комітет України продовжить розслідування 75 справ щодо зловживання нафтотрейдерів попри незначне зниження цін на бензин.
Про це повідомила прес-служба АМКУ.
У повідомленні зазначено, що ці суб’єкти господарювання займають монопольне становище ринках роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами більшості областей України, а ціни, встановлені ними на АЗС, за попередніми розрахунками щонайменше на одну гривню на літрі були вищими, ніж могли б бути за умов значної конкуренції на ринку.
“Незначне зниження роздрібних цін на бензини і дизельне пальне на АЗС, яке зафіксовано 17 жовтня 2014 року, не є підставою для припинення комітетом розслідувань на ринках світлих нафтопродуктів”, – повідомили в АМКУ.
Зазначимо, що за зловживання монопольним становищем передбачено накладення штрафу у розмірі до десяти відсотків виручки за рік, який передував року накладення штрафу.
Як повідомлялося, 16 жовтня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Антимонопольному комітету допомогти трейдерам встановити справедливі ціни на нафтопродукти в Україні, зважаючи на те, що встановлені на АЗС ціни не відповідають світовим тенденціям зниження вартості нафти.
17 жовтня бензин подешевшав на 15 копійок. При цьому розцінки на дизельне пальне залишилися на колишньому рівні.
При цьому експерти стверджують, що в Україні можлива нестача пального через дефіцит валюти на ринку.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас