Україну, Румунію та Грузію поєднав новий транспортний маршрут — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну, Румунію та Грузію поєднав новий транспортний маршрут

Казна та Політика
1522
Між Україною, Румунією і Грузією відкрито новий транспортний маршрут – регулярна автомобільно-вантажна поромна лінія Іллічівськ-Констанца-Батумі. Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.
В церемонії прийому першого рейсу нового міжнародного поромного сполучення в місті Констанца (Румунія) взяли участь Держсекретар Міністерства закордонних справ Румунії Богдан Ауреску, Держсекретар Міністерства транспорту Румунії Юліан Матаки, заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Оксана Рейтер, заступник Міністра економіки та стійкого розвитку Грузії Натія Микеладзе.
За словами заступника Міністра з питань євроінтеграції, Міністерство інфраструктури України підтримує ініціативи та розвиток поромних перевезень.
“Відкриття цієї поромної лінії сприятиме більш повній реалізації можливостей і перспектив співробітництва у сфері інтермодальних перевезень у міжнародному сполученні, а також дозволить ще на крок наблизитися до створення універсальних міжнародних транспортних мереж, що об’єднує Азію і Європу, країни Чорноморського, Каспійського та Середземноморського регіонів”, – сказала Оксана Рейтер.
Заступник Міністра зазначила, що Мінінфраструктури приділяє значну увагу розвитку перевезень по воді, які відіграють величезну роль в торгово-економічних зв’язках між морськими країнами, зокрема, в даному випадку між Україною, Грузією та Румунією, та у співпраці держави і бізнесу.
“Україна і Грузія – дві країни, які підписали Угоду про асоціацію, які також є країнами Східного партнерства та на сьогодні мають практично єдині умови співпраці з Європейським Союзом. Також у нас багато спільного з Румунією – обидві країни перебувають на перетині морських і річкових шляхів, на перетині шляхів з Європи в Азію. Отже, цей транзитний напрямок допоможе в залученні вантажів і є дуже перспективним, що особливо важливо в умовах впровадження нових більш комфортних правил торгівлі між Україною та державами-членами ЄС. і будь-яка ініціатива бізнесу для його розвитку – це значний внесок у розширення міжнародного співробітництва та міжнародних відносин”, – зазначила Оксана Рейтер.
До того ж цей вид транспортування вантажів є одним з найдешевших і екологічних, що відповідає глобальним викликам сучасної ринкової економіки.
Лінію Іллічівськ (Україна) – Констанца (Румунія) – Батумі (Грузія) обслуговуватиме паром “Грейфсвальд” української судноплавної компанії “Укрферрі”. Пором розрахований на 150 пасажирських місць і 85 сімнадцятиметровій автомобілів ТIR, або 51 вагон і 45 автомобілів ТIR.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас