Три британських аеропорти продані за 1 млрд фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три британських аеропорти продані за 1 млрд фунтів

Нерухомість
738
Три аеропорти в Абердині, Глазго і Саутгемптоні були продані власниками Heathrow Airport Holdings за 1 млрд фунтів стерлінгів.
Всі три аеропорти будуть належати консорціуму, утвореного двома компаніями: іспанською фірмою Ferrovial і австралійської Macquarie. Продаж, як очікується, буде завершена в січні наступного року.
Ferrovial вже володіє частиною Heathrow, найбільш завантаженим аеропортом у Великобританії, а також має 25% акцій HAH, який був раніше відомий як BAA. Операція призведе до того, що HAH тепер працюватиме тільки в своєму флагманському концентраторі.
Раніше компанія була оператором семи аеропортів, але після запиту Комісії з питань конкуренції вона розділила транспортні центри. До кінця правління компанія встигла продати Гатвік і оголосила про продаж аеропорту в Станстед в минулому році.
У 2012 р Державний фонд China Investment Corporation (CIC) придбав 10% Heathrow Airport Holdings. У серпні того ж року Ferrovial заявила про продаж частини акцій Heathrow Airport фонду Qatar Holdings, після чого частка іспанської компанії знизиться до 39,37%. А після угоди з китайським інвестором частка Ferrovial зменшиться до 33,65%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас