СБУ: "Укрзалізниця" роками відмивала гроші, під час обшуків виявлено 7 млн грн і $1 млн готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ: "Укрзалізниця" роками відмивала гроші, під час обшуків виявлено 7 млн грн і $1 млн готівкою

Кримінал
4168
Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою провела 19 обшуків в офісах Державної адміністрації залізничного транспорту та вилучила понад 7 млн грн і 1 млн доларів готівкою.
Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає прес-центр спецслужби.
«У Державній адміністрації залізничного транспорту України роками діяв синдикат з відмивання грошей. Його небезпека в тому, що кожен залізничний вокзал, кожне підприємство-постачальник залізної дороги, страхові компанії – все це було вибудувано злочинцями з влади в єдину систему відмивання і розкрадання коштів державного підприємства», – сказав Наливайченко.
Він повідомив деталі спільно спланованої спецоперації СБУ і ГПУ.
«Більше 100 співробітників протягом одного дня зрізали верхівку такого синдикату. Під час обшуків, проведених сьогодні тільки у одного з керівників підприємства, в тому числі в приватних будинках та гаражах, слідчими задокументовано та вилучено понад 7 млн​​. грн. та понад 1 млн. доларів готівкою, а також офшорна документація, яка свідчить про існування дійсно величезного злочинного механізму».
Нагадаємо, в четвер СБУ почала обшуки головному офісі “Укрзалізниці” в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.5 статті 191 КК України (розкрадання майна в особливо великих розмірах).
На початку осені гендиректор “Укрзалізниці” Борис Остапюк був відсторонений від обов’язків. Як пояснювали в уряді, силовики дізнались про можливі зловживання у фінансово-господарській діяльності та факти корупції в системі “Укрзалізниці”. Остапюк відсторонений від обов’язків на час перевірки.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас