Рішення Стокгольмського арбітражу щодо газової суперечки очікується в липні-вересні 2015 року - єврокомісар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення Стокгольмського арбітражу щодо газової суперечки очікується в липні-вересні 2015 року - єврокомісар

Енергетика
271
Рішення суду в Стокгольмі щодо газової суперечки між Україною і Росією варто очікувати в липні-вересні наступного року. Про це заявив віце-президент Єврокомісії з енергетичних питань Гюнтер Оттінгер під час прес-конференції в Брюсселі.
Він нагадав, що зараз українсько-російська справа про справедливій ринковій ціні на газ знаходиться в Стокгольмському суді.
“Рішення суду в Стокгольмі щодо газової суперечки між Україною і Росією варто очікувати у липні – вересні наступного року”, – зазначив Г.Оттінгер.
“Ми так довго чекати не хочемо”, – додав він, зазначивши, що останнім часом почалася більш інтенсивна робота над узгодженням зимового енергетичного пакета.
За словами Г.Оттінгера, він передбачатиме, зокрема, питання нових поставок газу і відкритих неоплачених рахунків.
Як повідомлялося, ЄС запропонував “досягти проміжної угоди щодо газу” між Україною і Росією, не чекаючи рішень Стокгольмського арбітражу.
Водночас Кабінет міністрів звернувся до Стокгольмського арбітражного суду з проханням прискорити винесення рішення по справі газових контрактів з “Газпромом”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас