Ми дочекаємось того, що паливо в Україні буде за ціною "Хенесі", - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми дочекаємось того, що паливо в Україні буде за ціною "Хенесі", - думка

Енергетика
7960
У разі зупинки ввезення нафтопродуктів до України з-за кордону, вітчизняного палива для країни вистачить на менше п’яти діб. Про це розповів президент Асоціації «Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук сьогодні під час прес-конференції. Ризик припинення поставок виник через брак валюти всередині країни. Зокрема, дефіцит валюти тільки у членів Асоціації складає на сьогоднішній день близько $ 150-200 млн, які необхідні для закупівлі 200 тис. тонн бензину і дизельного палива.
“Вітчизняне паливо можна зараз знайти лише на заправках “Авіас” і ANP. І то близько 30% для цих мереж потрібно десь брати додатково, тому що того обсягу, який виробляється з української нафти – недостатньо”, – розповів він.
Український видобуток не зможе перекрити потреби країни у пальному, погоджується директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн. “Не буде чуда, що імпортери зупинились, а українські АЗС працюють. Імпортери зупинились – автомобілісти поїхали туди, розмели все паливо за кілька годин і теж зупинились”, – зазначив він.
“Від такої ситуації видобуток нафти в Україні ніяк не збільшиться. Так, при найгіршому розвитку паливо буде лише у Коломойського (який є власником АЗС “Авіас” і ANP. – ред), але воно буде за ціною “Хенесі”, – додав Леонід Косянчук.
Нагадаємо, Україна імпортує 85% сирої нафти й нафтопродуктів для внутрішнього споживання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас