Через "доларові" обмеження НБУ люди не несуть гроші в банки - екс-міністр економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через "доларові" обмеження НБУ люди не несуть гроші в банки - екс-міністр економіки

Кредит&Депозит
1840
Українці, які знімають гроші з депозитів, не повертають свої збереження в банківську систему. Таку думку висловив економіст, екс-міністр економіки Віктор Суслов.
“Банківська система працює в одну сторону. У нас немає надійних і популярних інструментів, які дали б правильно вкласти валюту. Це одна з головних помилок – валютні резерви на руках у населення більше, ніж у НБУ, але вони не можуть бути використані”, – зазначив Суслов.
За словами експерта, люди не квапляться нести гроші в банки через обмеження на зняття вкладів, термін яких вже закінчився.
“Це (обмеження на зняття валюти – Ред.) сіє паніку. Я знаю одного нещасного бізнесмена, який накопичив мільйон доларів і хоче купити будинок. Він порахував, що йому три роки ходити (знімати гроші – Ред.). і, звичайно, він так будинок ніякий не купить. І він зробить висновок щодо грошей в банках”, – вважає Суслов.
Однак, за його словами, в ситуації, що склалася прямої провини банків немає. “Це проблема загальної економічної політики”, – підкреслює експерт і додає, що шансів на вихід із ситуації мало. За словами Суслова, ВВП України впаде на 10% або більше.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас