В центральний офіс "Укрзалізниці" прийшла СБУ: проводять виїмку документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В центральний офіс "Укрзалізниці" прийшла СБУ: проводять виїмку документів

Казна та Політика
1303
Співробітники Служби безпеки України проводять виїмку документів певних посадових осіб у центральному офісі Державної адміністрації залізничного транспорту (“Укрзалізниці”) в Києві на вулиці Тверській, 5. Про це повідомив керівник прес-служби “Укрзалізниці” Тарас Пастушенко.
“В “Укрзалізниці” присутній зараз СБУ за рішенням Шевченківського районного суду. Суд дав дозвіл провести СБУ виїмку документів певних посадових осіб, визначених глав управління і власне ця процедура зараз відбувається”, – каже Пастушенко.
Крім того він зазначив, що виїмка документів відбувається в рамках перевірки, яку проводить Генеральна прокуратура України.
Нагадаємо, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив перевірити фінансово-господарську діяльність “Укрзалізниці”. Від виконання обов’язків під час перевірки був відсторонений гендиректор адміністрації Борис Остапюк, так як від правоохоронних органів надійшла інформація про можливі зловживання у фінансово-господарській діяльності та факти корупції в системі “Укрзалізниці”.
У зв’язку з цим за дорученням прем’єра була створена відомча комісія Мінінфраструктури, до роботи якої залучені представники структур влади, відповідальні за реалізацію антикорупційної політики.
Крім цього, комісія “Укрзалізниці” виявила ряд фактів корупції на Центральному залізничному вокзалі Києва в ході перевірки, що проходила з 25 вересня по 13 жовтня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас