У Харківській області незаконно добули газу на 240 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харківській області незаконно добули газу на 240 млн грн

Енергетика
638
Органи прокуратури Харківської області в результаті перевірки дотримання вимог законодавства у сфері охорони надр виявили чотири випадки незаконного газовидобутку на загальну суму понад 240 млн грн.
Як повідомили в Генпрокуратурі України, за даними фактами розпочато чотири кримінальні провадження за ч. 2 ст.364-1 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки).
Зокрема, прокуратура Краснокутського району Харківської області виявила факт незаконного видобутку та подальшої реалізації газу та газового конденсату. Одне з товариств з обмеженою відповідальністю в період з січня 2011 по серпень 2012 без акта гірничого відводу видобуло понад 62 млн куб м газу і близько 600 тонн конденсату. Як наслідок, державі було завдано понад 162 млн грн збитків.
Аналогічне порушення виявили у Валківському районі Харківської області, де місцеве підприємство незаконно видобуло газу більш ніж на 76 млн грн.
Ще одне кримінальне провадження за фактом незаконного газовидобутку зареєстровано в Балаклійському районі. Там один з філіалів газопромислового управління Шебелинкагазвидобування без спеціального дозволу на користування надрами в період з липня по листопад 2011 року видобув газу та газового конденсату майже на 2,5 млн грн.
Мільйонний збиток від незаконного видобутку близько 1,5 млн куб м газу і 122 тонн нафти без спеціального дозволу на користування надрами виявила також Харківська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері.
Зараз в зазначених виробництвах триває досудове розслідування.
Всього з початку року за результатами прокурорських перевірок додержання законодавства у сфері раціонального використання та охорони надр розпочато 15 кримінальних проваджень; розглянуто 42 подання, за результатами розгляду яких 45 посадових осіб притягнуто до відповідальності.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас