МВФ і Світовий банк не визнали потенціал Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і Світовий банк не визнали потенціал Bitcoin

Валюта
953
У Вашингтоні відбулася щорічна зустріч представників Міжнародного валютного фонду і Світового банку. Крім інших питань глобальної економіки, на зборах обговорювали криптовалюту Bitcoin.
Доповідь про подію опублікував мексиканський банк Banorte.
Більшість учасників заходу впевнене, що Bitcoin або будь-яка інша віртуальна валюта не отримає статус глобальної системи розрахунків. Деякі порівнюють цифрову кріптовалюту з універсальною мовою есперанто, який так і не став популярним способом спілкування. Інші називають Bitcoin не найвдалішим способом заощадження грошей.
Фінансові інститути багатьох країн продовжують наполягати на тому, що розрахунки в цифровий валюті є небезпечними, і встановлюють більш жорсткі методи регулювання, замість того, щоб впроваджувати нові сучасні технології.
Однак не всі налаштовані категорично стосовно криптовалюти. Незважаючи на те, що учасники дискусії не визнають глобальне значення Bitcoin, вони готові використовувати протоколи цифрової валюти для удосконалення та впровадження нових функцій в існуючі фінансові сервіси.
Наприклад, на основі цього протоколу можна створити якісну платіжну систему.
Головною перевагою протоколу криптовалюти є можливість здійснювати транзакції в режимі реального часу, минаючи стандартні банківські процедури. Це дозволяє уникнути додаткових витрат і ризиків, пов’язаних з невиконанням зобов’язань.
Так, співробітники МВФ і Світового банку, які брали участь в обговоренні Bitcoin, поки не готові повністю відмовитися від криптовалюти. Замість цього, вони готові використовувати її для поліпшення існуючих фінансових систем.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас