Міністра охорони здоров'я Бельгії можуть звільнити за зайву вагу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністра охорони здоров'я Бельгії можуть звільнити за зайву вагу

Світ
5701
52-річна Меггі де Блок зайняла пост міністра охорони здоров’я Бельгії всього кілька днів тому, а вже піддалася шквалу критики. Вся справа в тому, що чиновниця важить 128 кілограмів і, на думку багатьох громадян, навряд чи може служити зразком людини, яка веде здоровий спосіб життя, повідомляє британський таблоїд Mirror.
Насправді Меггі де Блок є одним з найпопулярніших політиків у Бельгії, деякі аналітики навіть пророкують їй пост прем’єра. Втім, той факт, що правоцентристська партія, яка прийшла недавно до влади, призначила її міністром охорони здоров’я, сильно здивував місцевих журналістів. “Навряд чи вона впорається із завданням по пропаганді спорту і здорового харчування”, – їдко помічають представники деяких ЗМІ. Для Бельгії це особливо важливо, бо, згідно зі статистикою, майже 47% населення країни страждає від надмірної ваги.
Найбільший голландський канал NOS порівнює форми Меггі де Блок з пишними “об’ємами” героїв Рубенса. Журналісти запевняють, що нового міністра охорони здоров’я ніхто не буде сприймати всерйоз.
Втім, сама пані де Блок від подібних коментарів лише відмахується. “Не треба оцінювати мене за зовнішнім виглядом. Я все ж політик, а не топ-модель”, – каже чиновниця.
Раніше Меггі де Блок займала пост міністра у справах імміграції. І в цей період тим, хто бажав отримати бельгійське громадянство, було не до сміху. Кількість відмов у видачі посвідки на проживання в Бельгії зросла майже в два рази.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас