Банк Кореї знизив ставку до мінімуму з 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Кореї знизив ставку до мінімуму з 2010 року

Кредит&Депозит
135
Банк Кореї знизив базову процентну ставку до найнижчого рівня з 2010 р, щоб підтримати попит і зростання цін в четвертій за величиною економіці Азії. Глава регулятора Лі Джу Ялина і керуюча рада знизили ставку семиденного РЕПО до 2% з 2,25%, говориться в заяві Центрального банку. 20 з 22 економістів, опитаних Bloomberg News, прогнозували дане рішення, в той час як дев’ять 9 економістів не очікували ніяких змін.
Зниження є другим за два місяці на тлі закликів міністра фінансів Чой Кенг Хвана до Банку Кореї забезпечити гармонізацію грошово-кредитної політики із зусиллями уряду по стимулюванню росту.
“Ми вважаємо, що сьогоднішнє зниження на 2% знаменує закінчення поточного циклу пом’якшення, – сказав Гарет Лезер – Прискорення зростання в найближчі квартали на тлі збільшення державних витрат і побоювань з приводу високого рівня заборгованості домашніх господарств, ймовірно, утримає Центральний банк від яких- небудь дій”.
Раніше влада Південної Кореї заявила про свій намір збільшити витрати в наступному році, допускаючи високий рівень фіскального дефіциту в рамках стимулювання програми.
Згідно плану бюджету на 2015 рік загальний обсяг видатків зросте на 5,7% до 376 трлн вон ($363 млрд), що на 20 трлн вон більше, ніж цього року. Очікується, що загальний рівень доходів збільшиться на 3,6% до 382, 7 млрд вон в наступному році.
У міністерстві зазначають, що “план є настільки стимулюючим, наскільки це необхідно для відновлення зростання економіки”, при цьому він не повинен підірвати фінансове здоров’я країни.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас