Названо європейські країни з найвищими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо європейські країни з найвищими цінами

Світ
1233
Дослідження Євростату виявило, в яких країнах ЄС зустрічаються найбільш високі ціни на окремі споживчі товари. Так, за даними аналітиків, до п’ятірки найдорожчих країн потрапили Швейцарія, Великобританія, Ірландія, Люксембург і Нідерланди.
Як відзначають експерти, у багатьох європейських країнах вартість 193 найменувань продуктів виявилася приблизно на одному рівні. Як приклад можна привести білий цукор, найнижча вартість якого була зареєстрована в Польщі і склала 0,86 євро / кг. А найвища – в Ірландії, де за такий же цукор доведеться віддати 1,35 євро.
Якщо говорити про каву, то найдешевші ціни на нього в Болгарії – чашка запашної кави обійдеться тут дещо більше 0,5 євро. А найвищі ціни виявилися в Швейцарії, Великобританії та Люксембурзі – 3,25 євро, 2,37 євро і 2,26 євро відповідно.
Найдешевші ціни на сигарети також зафіксовані в Болгарії та Латвії, де пачку сигарет можна купити за 2,45 євро і 2,46 євро відповідно. Найбільш дорогі тютюнові вироби продаються у Великобританії та Ірландії. У цих країнах за пачку сигарет доведеться викласти цілих 9,5 євро.
Що стосується кіно, то найдорожче похід в кінотеатр обійдеться у Фінляндії. За один квиток тут попросять більше 11 євро. В Нідерландах, Ірландії та Бельгії похід в кіно обійдеться понад 8 євро.
Дешевше сходити в кіно, знову ж таки, в Болгарії – квиток тут коштуватиме всього три з гаком євро. Приблизно така ж ціна в Хорватії.
За словами експертів, якщо розглядати загальну доступність споживчих товарів в країнах Європи, то найдорожчими виявилися Данія, Швеція, Фінляндія і Люксембург. Найбільш дешевою прогнозовано була визнана Болгарія, де ціни на товари та послуги продовжують дешевшати.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас