В які країни можна поїхати відпочити взимку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В які країни можна поїхати відпочити взимку

Особисті фінанси
1698
Чим ближче зима, тим частіше люди думають про літо, і про те, як пережити мороз і сірість. Однак, є місця, в які варто поїхати, щоб зрозуміти всю красу холодної пори року і сповна насолодитися зимовою казкою.
Лапландія
Лапландія в нашому уявленні – казкова країна, де живе Санта-Клаус і можна покататися на оленях. Так, так і є. За винятком того, що Лапландія – це культурний регіон, який розкинувся відразу на чотири країни: Фінляндію, Швецію, Норвегію і Росію – від кожної по “шматочку”. Якщо ви хочете найкрасивіших зимових пейзажів із засніженими ялинами, то вам сюди!
Сонце тут з’являється ненадовго – з 11 до 15 годин, весь інший час місцевість забарвлюється в незвичайний блакитний колір. А ще додайте до незвичайний природний ефект дивовижне Північне сяйво, диких оленів і атмосферу Різдва – встояти неможливо!
Якраз на різдвяні свята можна відправитися на найгарніший гірськолижний курорт Лапландії – Леві. Саме тут розташована дача Санти. До речі, з Леві можна відправитися в Рованіємі – в офіційну резиденцію Санта-Клауса.
А ще можна покататися на собачих упряжках, на оленях, снігоходах, зайнятися підлідною риболовлею або відправитися в сніжне королівство – в село в 15 км від Леві, де є і крижаний бар, і сніжний готель, і дитячі гірки для катання. Словом, час, проведений в Леві, запам’ятається всій родині.
Японія
В “Пекельну долину”, що в префектурі Нагано на японському острові Хонсю, потрібно їхати не тільки за вражаючими зимовими видами, а й за … приступом ніжності і розчулення.
Назва Парка мавп Дзігокудані перекладається як Пекельна долина.
Але не тому, що там страшно, а через густу пару, який піднімається від гарячих джерел і огортає гострі скелі. Це, звичайно, захоплююче видовище, але ще більше ви будете захоплені видом мавпочок, цілими сім’ями гріються в “онсен” ​​- гарячих джерелах.
Над водою стирчать лише з пухнасті головки, припорошені снігом. Середня температура тут взимку – 5 С, хоча іноді стовпчик термометра опускається до – 15 С.
Швеція
Найліпше вього його спостерігати в чисті зимові ночі з 6 вечора до 2 ночі. Але пам’ятайте, що за стародавнім повір’ям саамів, жителів північної частини Швеції, якщо ви побачили Північне сяйво на власні очі, вам назавжди забороняється свистіти – це принесе вам нещастя. Крім унікального небесного видовища потішити свій погляд можна видом блакитної лагуни в Національному парку Абіску – частина неба над озером Торнетреск називають “блакитною дірою” через те, що ділянка неба над цим озером завжди чиста, незалежно від погоди навколо.
До слова, тут також можна “зловити” найліпше в країні Північне сяйво. Дивовижні види сяйва можна спостерігати і в долинах Юккасярві і Торне. Невелике село Юккасярві з населенням всього в 600 людина відома на весь світ першим льодовим готелем.
Якщо захочеться більше снігу, льоду і холоду, можна пообідати в наметі посеред крижаної пустелі в Есрандж центр. Або відправитися в регіон Торнедален на річці Торн, де місцеві туристичні компанії організовують вам катання на санях і собачих упряжках. На таких упряжках можна прямо відправитися на кращі місцеві оглядові майданчики – спостерігати Північне сяйво.
Франція
У любителів зимових розваг при згадці цього французького регіону очі починають блищати і відчувається легкий трепет.
Тому що саме тут, в Шамоні, в 1924 році проходили перші Зимові Олімпійські ігри, перетворивши це місце на місце паломництва всіх шанувальників зимових видів спорту.
На одній з вершин курорту Монт Долент сходяться кордони Франції, Італії та Швейцарії, так що можна випробувати не тільки французькі схили, але і швейцарські. Або покататися на італійському курорті Курмайор.
Але навіть якщо ви байдужі до лиж і активного виду спорту, ви закохаєтесь в ці місця з першого ж візиту. Бо не закохатися в ці запаморочливі види на гору Монблан, засніжені схили неможливо. Ну, хіба можна забути вечори, проведені біля каміна в будиночку біля підніжжя гори Монблан?
Засніжені вулички, з кожного куточка яких відкривається вид на величні Альпи? Сяючі різдвяними вогниками магазинчики і маленькі затишні кафе?
Угорщина
Навколо – сніг і холод, а ви ніжитеся в теплій воді, дихайте свіжим морозним повітрям, випиваючи гарячий глінтвейн … Нереальна картина? Реальна!
Для цього достатньо вирушити до Угорщини – в місця з термальними джерелами, яких на території цієї красивої країни безліч. Наприклад, в саму столицю – Будапешт, де працює знаменитий термальний комплекс Сечені.
Розташований він у міському парку і об’єднує 18 різних басейнів і 10 видів саун і парних. Деякі – під відкритим небом. Ще можна вибрати озеро Хевіз з цілющою водою – ще одна гаряча термальна точка на карті Угорщини. Температура води тут досягає +38 С, купатися можна не тільки влітку, а й взимку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас