Найближчим часом очікується ціла хвиля банкрутств постачальників, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найближчим часом очікується ціла хвиля банкрутств постачальників, - експерт

Особисті фінанси
2162
Цінники в магазинах оперативно індексуються після кожного стрибка курсів валют, а з полиць супермаркетів починають зникати звичні для українських споживачів товари, а соціальні продукти стрімко дорожчають
«Заручниками ситуації виявилися постачальники імпортної продукції, що мають зовнішньоекономічні контракти з відстрочкою платежу в доларах або євро», – розповів директор Української асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, відповідаючи на запитання, як вплинула девальвація гривні на відносини постачальників і торгових мереж.
«Вони можуть продати товар за «старими» цінами і навіть не виручити необхідної суми для наступної закупівлі в такому ж обсязі. Мережевики розраховуються в гривні з затримкою на два-чотири місяці, через що багатооптові компанії вимушено працюють в мінус. З урахуванням того що маржа постачальників становила в середньому від 10 до 20%, найближчим часом очікується ціла хвиля банкрутств дрібних і середніх постачальників», – повідомив Дорошенко.
Також директор Української асоціації постачальників торгівельних мереж зазначив, що торгові мережі ще навесні скоротили асортимент імпортної продукції і поки не збираються його поновлювати.
«У сукупності все це веде до монополізації і зростання цін на імпортні товари. Компанії, які залишилися на ринку, починають закладати додаткові ризики в розмірі 20-30% на власну маржу. Однак на це погоджується не кожна мережа», – підкреслив Дорошенко.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас