Верховна Рада VII скликання збереться на останнє засідання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада VII скликання збереться на останнє засідання

Казна та Політика
191
Верховна Рада України на сьогоднішньому пленарному засіданні розгляне в другому читанні пакет антикорупційних законопроектів, а також закон про прокуратуру і кілька законопроектів, що стосуються позачергових парламентських виборів.
Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.
До порядку денного включено законопроект №5157, яким дозволяється включення до списків виборців військовослужбовців та осіб начальницького або рядового складу в день голосування. Йдеться про військовослужбовців, які виконують завдання за призначенням у місцях тимчасового перебування підрозділів на території Донецької та Луганської областей.
Також заплановано додатково виділити 55 млн гривень на контроль за витрачанням бюджетних коштів на позачергові вибори Ради (законопроект №5149) та посилити відповідальність за порушення виборчих прав громадян (законопроект №4741).
У другому читанні парламентарії мають намір прийняти законопроекти №3541 про прокуратуру, №5085 про створення Антикорупційного бюро, №4284а про затвердження антикорупційної стратегії на 2014-2017 роки, №5113 про створення національної комісії з попередження корупції, №5114 про обовязок підприємств розкривати інформацію про своїх кінцевих вигодонабувачів при державній реєстрації та №5067 про удосконалення боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.
Крім того, депутати планують виділити 7 млн гривень на протезування учасників антитерористичної операції за кордоном (законопроект №5146) і визнати Організацію українських націоналістів та Українську повстанську армію стороною, яка воювала у Другій світовій війні за свободу і незалежність України (№2111а).
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас