ЄС до 2020 р збільшить фінансування своєї аграрної галузі в 3 рази - до 200 млн євро на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС до 2020 р збільшить фінансування своєї аграрної галузі в 3 рази - до 200 млн євро на рік

Аграрний ринок
166
Рада Європейського Союзу сьогодні прийняла Положення про надання інформації та заходи з просування своєї сільськогосподарської продукції на внутрішньому ринку і в третіх країнах, услід за тим, як вони були прийняті Європарламентом в першому читанні. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.
Повідомляється, що проти такого рішення проголосували делегації Сполученого Королівства, Нідерландів та Швеції.
“Цей нормативний акт оновлює правову базу для просування європейської сільськогосподарської продукції на внутрішньому ринку і в третіх країнах з огляду на дуже конкурентне середовище, з якою ЄС стикається на сьогоднішній день”, – йдеться в повідомленні.
Як відзначають в ЄС, такі заходи повинні забезпечити основу для встановлення стратегічних пріоритетів і стимулювання просування на нових ринках, а також надати нові можливості для просування, із зазначенням походження товарів або найменування брендів, за певних умов і поширює програми стимулювання на більш широке коло учасників ринку.
Очікується, що в рамках заходів з просування своєї сільгосппродукції ЄС має намір поступово, але істотно збільшити фінансування галузі – з 61,5 млн євро в 2013 р до 200 млн євро в 2020 г. (тобто в 3,2 рази).
Політичну угоду щодо цього документу було досягнуто в квітні 2014 в рамках головування Греції між Радою ЄС, Європейським парламентом та Єврокомісією.
Нагадаємо, з 7 серпня 2014 Росія заборонила на рік ввезення на свою територію з США, країн Євросоюзу, Канади, Австралії та Норвегії м’яса, риби, молока, сирів, овочів і фруктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас