Катар виділить 1 млрд дол. на відновлення сектора Газа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар виділить 1 млрд дол. на відновлення сектора Газа

Світ
207
Катар виділить 1 млрд на відновлення сектора Газа. Таку заяву зробив глава МЗС країни Халед Аль-Аттія.
Раніше держсекретар США заявив, що влада Штатів виділять сектору Газа додаткові 212 млн дол.
Палестина оцінює витрати відновлення сектора Газа в 4 млрд, необхідні протягом трьох років. За оцінками влади, в ході ізраїльської операції були зруйновані близько 18 тис. будинків і інфраструктурних об’єктів.
Глава МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр в ході сьогоднішньої каїрській конференції заявив, що Німеччина також докладе зусиль для відновлення сектора Газа. ФРН виділить 63 млн дол.
Великобританія, в свою чергу, виділить 32 млн дол., повідомив посол Сполученого королівства в Єгипті Джон Кассон.
Конференція, на якій обговорювалося відновлення сектора Газа, була скликана за ініціативою Президента Єгипту Абделя Фаттаха Халіл Ас-Сісі. В ній взяли участь представники понад 50 країн і міжнародних організацій.
17 липня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала в секторі Газа наземну операцію “Незламна скеля”, яка була ініційована у відповідь на ракетні обстріли ізраїльських міст. В ході 50-денного конфлікту загинули 2 тис. 100 палестинців і 73 ізраїльтянина. За даними ООН, більшість загиблих палестинців були цивільними особами. Ізраїль покладає відповідальність за їх загибель на бойовиків ХАМАС, які здійснювали атаки з житлових районів і провокували тим самим відповідний вогонь.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас